I år har vi drygt 600 besökare och ett 20-tal utställare. Konferensen äger rum 18-19 april i Aula Medica i Solna och vi har två dagars fullspäckade konferensdagar framför oss med många intressanta föreläsare.

På NPF-forum samlas Attentions aktiva, vårdgivare, beställare, leverantörer, myndigheter, yrkesverksamma och på plats finns också ett 20-tal utställare. Vi får ta del av föreläsningar från forskare, utvecklare, praktiker, personer med egen funktionsnedsättning och anhöriga.

Dag ett

Första konferensdagen bjuder på föreläsningar om ICF core sets, strukturer och rutiner i vardagen, stöd till föräldrar med adhd, NPF i förskolan och problematisk skolfrånvaro. Moderatorerna Frida och Tilda Boisen föreläser också om hur de tillsammans tagit sig igenom Tildas psykiska ohälsa och suicidförsök. Komikern och NPF-mamman Charlie Michaelsen avslutar dagen med en standup-föreställning.  

Dag två

Andra dagen kommer Lotta Borg Skoglund och pratar om flickor och kvinnor med adhd. Vi får också höra mer om arbetet med de nationella riktlinjerna för vård och stöd. Joar Guterstam pratar om beroendevård och adhd och så får vi veta mer om projektet ”Stillhet för rastlösa”. Det kommer vara två föreläsningar om arbetsliv – en om hållbart arbetsliv och en med fokus på unga med NPF. Prinsparets stiftelse och EY kommer också berätta om sin nya rapport med fokus på det samhälleliga och individuella värdet av ett mer inkluderande samhälle. Mrs Hyper, Jessica Stigsdotter Axberg avslutar dagen med en föreläsning om sin resa i NPF-världen.

Övriga höjdpunkter

Det är glädjande att prins Carl Philip och prinsessan Sofia närvarar under förmiddagen konferensen första dag. UR Samtiden deltar och filmar konferensen och deras film publiceras några veckor efter avslutad konferens, så håll utkik på vår webb om du vill se allt i efterhand.

Prinsparet samtalade i pausen med Attentions ordförande Anki Sandberg och Susanne Berneklint som är projektledare för Vägen tillbaka.

Hallå där Anki Sandberg, Attentions ordförande!

Vilka förväntningar har du på årets NPF-forum?

Anki Sandberg

– Stora, genom forumet för vi samman många personer med djup kunskap om våra medlemsgrupper och som kan påverka vårt samhälle. Våra föreläsningar och utställare kommer att göra det tydligt att vi alla är olika och därmed har olika behov.

Berätta om temat för årets NPF-forum: ”Ett fungerande liv med NPF”. Hur speglas temat i programmet, tycker du?

– Vi har skapat programmet så att det ska spänna över olika livsområden och miljöer som förskola-skola, arbetslivet, familjeliv, vård och stöd. 

Vad hoppas du att deltagarna tar med sig härifrån?

– Jag hoppas man går härifrån fylld av ny energi och inspiration att fortsätta arbetet mot att göra skillnad för våra medlemsgrupper. Känslan ska vara att vi med gemensamma krafter kan se till så att ingen person med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar bli utsatt för diskriminering på grund av sitt funktionssätt.

Läs mer om NPF-forum